Ledarskap

En ledare har stort ansvar både för hur företaget levererar och hur människorna, unhealthy medarbetarna, symptoms mår. Därför skall du satsa extra mycket på att se över dina ledartalanger och odla dem så att du lyckas bra med din uppgift på jobbet. Vi på MF Chefsutveckling är alltid uppdaterade inom ledarskap och medarbetarskap för att du ska få det senaste i forskning och vetande.

Vi finns för dig och vår mission är att du och ditt företag skall lyckas i konsten att få era medarbetare motiverade och effektiva. Vi vill att just ditt företag skall bli framgångsrikt. Vårt mål är att era medarbetare skall vissla på vägen till jobbet, trivas hos er och göra sitt allra bästa.

Därför hälsar vi er alla hjärtligt välkomna till våra ledarskapsutbildningar. Här får du gedigna redskap, processer och metoder som tar dig vidare i din roll på arbetet. Du kommer få en personlig utveckling som bidrar till både ditt arbetsliv och privatliv.

Vi har erfarenheter och kompetenser från högskolor, universitet och privata utbildningar inom retorik, psykologi, ledarskap, coachning, organisation, gruppsykologi, svåra samtal samt media och kommunikation. Du får alltid i våra ledarskapsutbildningar våra egna böcker som vi själva skrivit vilket gör att vi vet vad som står och vad vi talar om.

Vi vill hjälpa dig, så vad behöver du? Vill du veta mer är du välkommen att ta en titt i katalogen och hör gärna av dig med frågor eller en bokning, vi hjälper dig med rätt nivå för dig och ditt team.

Leadership Classic:
Bo behövde inspiration och mer förståelse för sin chefs- och ledarroll. Han ville få reflektera över sina egna styrkor och utvecklingsområden som ledare tillsammans med andra. Bo anmälde sig till Leadership Classic.

Leadership Premium:
Janina skulle vara projektledare och leda ett mindre team. Hon ville förstå ledarrollen och hur grupper fungerar, dessutom behövde Janina reflektera över teamets styrkor. Hon anmälde sig till Leadership Premium och fick lära sig om gruppsykologi, gruppretorik och psykologiska kontrakt. Dessutom fick hon utbyte med kollegor i liknande situation, vissa har hon kontakt med ännu.

Leadership Master:
Faruk hade varit chef i över tio år och behövde Inspiration och mer förståelse för den coachande ledarrollen. Han hade ingen erfarenhet eller kunskap om coachningsmetodik, förändringsprocesser eller retorik. Han anmälde sig till Leadership master och fick utbyte med erfarna kollegor i liknande situation. De har ett nätverk som fortgår inom ramen för MF Chefsutveckling.